Det er blevet hipt at tage til Hamborg!

Det har det måske nok været et stykke tid, men det er først nu, jeg er røget med på den bølge.

Som udgangspunkt vælger jeg ALDRIG rejsemål udelukkende efter, at de skal være hippe. Jeg er om nogen fortaler for, at det skal være nemt. Så gør det selvfølgelig slet ikke noget, at det også er hipt og lækkert;-).

Og nem – det er turen til Hamborg altså! 3 timers kørsel (for en jyde fra midtjylland), og så er du i fremme og klar til at indtage byens skønne shoppe-muligheder, spisesteder og barer.

Vapiano Hamborg Gitte Norlyk Personlig Stilmentor

Sen frokost på Vapiano

Byen virker – trods sin størrelse – ikke så stor, men mere som en pulserende stor provinsby med de samme muligheder. Det er i hvert fald min oplevelse af de områder af byen, vi opholdt os i.

De store kulturelle oplevelser blev det ikke til. Vi havde knap 24 timer dernede. Men tænker også mest byen som en fed shoppe-by med lækre barer, hippe hoteller og den kulørte Reberbahn med neonlys og masser af liv, når natten tager over.

Det var i hvert fald den måde, vi brugte vores døgn dernede.

Shopping i Hamborg Gitte Norlyk Personlig Stilmentor

Inden vi tog afsted, forhørte jeg mig hos nogle Hamborg-erfarne veninder, der har besøgt byen op til flere gange. Når man kun har knap 24 timer, vil man gerne bruge dem ‘rigtigt’. Så med et par skarpe anbefalinger på hånden undgår man at spilde tiden på at lede efter noget, som andre allerede har opdaget.

Her kommer et MIX af mine egne og mine veninders anbefalinger til ‘PLACES TO GO’ i Hamborg (hvis du skulle få lyst til at se byen an):

HOTELLER:

Hyatt Park – Et godt hotel til prisen. Store værelser med store lækre badeværelser. I gå-afstand til midtbyen (alternativt ligger Marriott også centralt).

Fairmont Hotel Vier Jahrzeiten – et eksklusivt (= dyrt) og lækkert hotel i hjertet af Hamborg (tæt på Neuer Wall) og lige ved vandet på vestsiden af Alster søen. Hvis du er til elegant oldshcool og hyggelig Grand Hotel-stil. (Alternativt prøv hotel Kempinski – lidt samme stil).

Vil du bo på et lidt mere trendy hotel, så er east og Empire River Hotel gode bud. De ligger i St. Pauli-bydelen – et stykke fra de ‘store’ shoppegader, men lige ved de gode barer;-).

Hotel Hyatt Park Hamborg - Gitte Norlyk Personlig Stilmentor

Vi boede prioriterede beliggenhed i gåafstand til butikker og en rimelig pris 

Hyatt Park hotel – ca. 1500 kr for et dobbeltværelse

SHOPPING:

Neuer Wall: Det er her, du skal gå hen, hvis der er moneter i lommen, der brænder efter new season items. Gaden med Chanel og de øvrige flagshipstores.

Alsterhaus: Lidt som Magasin, men flere high-end designermærker som Joseph, Helmut Lang, Sandro m.fl.

Bydelen Eppendorf skulle også ha’ nogle skønne butikker, men vi nåede desværre ikke derhen.

Alsterhaus Hamborg Personlig Stilmentor Gitte Norlyk

Alsterhaus

Personlig Stilmentor Gitte Norlyk - Hamborg

Nogen er klar til coctails & dinner i nyindkøbt yndlingstop fra VINCE.

50% kup i Alsterhaus.

SPISESTEDER & BARER:

Vapiano – skønt sted til at stille sulten i løbet af dagen. Italiensk koncept. Ligger både inde i midtbyen og i bydelen Eppendorf.

east – Sushi eller en god steak i trendy og rå omgivelser (man sidder dog lidt tæt). Restaurant på et cool designer hotel med både bar og lounge. Ligger i St. Pauli bydelen tæt på Reberbahn.

Die Bank – I hjertet af Hamburg. Super godt spisested med top vino og efterfølgende drinks. Book bord til aften.

Bullerei – Ligger i en “skæv” del af Hamburg, Karolinen Viertel. Meget trendy. Mad i løbet af dagen kan der ikke reserveres til. Aften skal der reserveres ellers er det umuligt.

The Cloud – Reberbahn 1, toppen af en kontorbygning. In-sted, super go´ mad (ifølge min veninde, vi smagte den ikke) og drinks. – Vi var dog lidt skuffede over, at man, trods det, at man befandt sig på toppen af en bygning, ikke kunne se ud af vinduerne.

Derefter ud på Reberbahn og så ellers pubcrawl hen langs gaden – altså kun de lødige steder 😉

20up bar – min søster har været lidt efter mig, fordi vi ikke gik derop. Skulle være en super cool skyline bar med en fed udsigt (du kan også bo her. Tjek Empire Riverside Hotel). Men fødderne var SÅ ømme efter mange timers shopping og en aften i stilletter, så vi røg i taxaen og nuppede en drink i bløde stole i baren på hotellet i stedet.

eastHamborg Gitte Norlyk Personlig Stilmentor

east bar Hamborg - Gitte Norlyk Personlig Stilmentor

Coctails i baren inden middagen på east

east restaurant Hamborg - Gitte Norlyk Personlig Stilmentor

Rammerne på east er super fede: en blanding mellem rå mure og trendy design.

Er der tid søndag formiddag, så slut turen af (efter morgenmaden) med en dejlig gå-tur i byen og rundt om Alster søen, så er du klar til bilturen hjem – måske lige med et enkelt stop inden den danske grænse efter en hurtig Bratwurst.

Alt i alt en fantastisk tur. Vi var 2 par afsted. Og bilturen derned blev også udnyttet til fulde med snakketøjet. Fed by til en weekendtur med et par venner – til shopping & cocktails.

Hamborg Gitte Norlyk Personlig Stilmentor

 

Hjemvendt efter en skøn tur til Hamborg kan jeg nu slutte mig til den hippe del af den danske befolkning, der begejstret kan flashe billeder fra endnu en weekendtur til en lækker storby i Europa ;-).

… Må da lige tilføje, at jeg som jyde er ret begejstret for, at man rent faktisk kan føle sig lidt cool, når man bestiller coctails i baren på gebrokkent tysk. – I modsætning til lignende situationer, hvor man bliver afsløret af sin accent som en bonderøv i Nyhavn 😉