Sidste år startede min veninde, Henriette, og jeg en tradition, hvor vi ta’r på veninde-nytårs-kur sammen i januar.

Så for andet år i træk blev 2 helt almindelige grå hverdage (tirsdag og onsdag) i januar for nylig forvandlet til en skøn oplevelse.

(Læs indlægget fra sidste år, hvor vi var på Falsled Kro HER)

I år gik turen til Dyvig Badehotel på Als i Sønderjylland.

Selvom vejret var gråt, og der kun var få mennesker på stedet, så var det ikke svært at forestille sig, hvor skønt her må være på en sommerdag med masser af liv.

Vi startede faktisk dagen med en brunch og lidt shopping i Kolding Storcenter inden vi satte kursen mod syd. Min veninde kører fra København og jeg jo fra midtjylland, så meeting-point blev p-pladsen ved Storcentret i Kolding.

Da vi kom på hotellet senere på dagen startede vi med en whiskey på badebroen i kulden. (En lille men vigtig hilsen til vores fædre, som vi begge har mistet i 2016). Det er noget særligt ved at være ved vandet, når de lidt tungere tanker deles…

Whiskey’en gav os kun varmen kortvarigt, så det var godt at komme ind i varmen til kaffe og kage i bløde stole.

Inden middagen havde vi lige et par timer på værelset, så traditionen tro blev champagnen åbnet og glassene fyldt – det er vel en nytårskur ;-). Hvor er det altså bare alt for sjældent, man har tid til at ligge ved siden af sin veninde halvt under dynen og sludre.

Selvom der ud over os kun var 2 ældre ægtepar, så gør vi altid noget ud at dét med at ‘klæde om til middagen’. Det er ligesom om, at den energi, der ligger i den handling, smitter af på selve middagen….

4 lækre retter, 4 gode glas vin og en masse dejlige snakke senere landede vi på værelset igen.

Planen var egentligt en morgendukkert i det kolde vand. Men motivationen var der ikke helt næste morgen ;-). Vi prioriterede lang tid ved morgenmaden i stedet.

Stedet er fyldt med charme, men man kunne godt fornemme at vi kom off-season. Alligevel er jeg ret sikker på, at jeg vender tilbage. Har i tankerne at tage familien med derned i løbet af sommeren og kombinere opholdet med en tur i Davoss Universe. – Det vil især mine store drenge på 10 synes om :-). Jonathan på 3 elsker generelt bare, når vi alle er sammen på tur.

Tjek evt. badehotellets egen hjemmeside HER. Billderne derinde er ret fine…

Her kommer lige et par sidste stemningsbilleder fra min telefon (de er lidt mørke, jeg ved det godt….):